F.A.Q.

Klik hier voor de ticketinfo voor het Sintpaleis 2021

 

Gaat het Sintpaleis door?

Na het overheidsoverleg van 3/12/2021 delen we jullie heel graag mee dat ’t Sintpaleis zal doorgaan! De aangekondigde maatregelen brengen de voorstellingen niet in het gedrang. We hebben steeds hoog ingezet op een veilig verloop van het bezoek. Zo vragen we onze bezoekers het Covid Safe Ticket te tonen en het mondmasker te dragen. De voorstelling verloopt grotendeels in open lucht en de ruime zalen worden voortdurend geventileerd. In de show zit u per familie in de Sintzaal. Tijdens de grote finale heeft iedere familie haar eigen tafeltje. Wij zijn er helemaal klaar voor om jullie veilig en sfeervol te ontvangen voor het mooiste Sinterklaasfeest van het land.

Van harte welkom in ’t Sintpaleis

Wat zijn de coronamaatregelen tijdens het Sintpaleis?

We zorgen voor een verrassend, vertrouwd maar vooral veilig Sintpaleis.

- Het Sintpaleis is een 'Covid Safe Ticket' event.

- Elke bezoeker vanaf 12j en 2m krijgt toegang na een positieve check van het CST.

- De capaciteit van het aantal bezoekers per voorstelling is beperkt.

- We zorgen er voor dat er steeds voldoende afstand bewaard kan worden tussen verschillende gezelschappen.

- Het dragen van een mondmasker is vanaf 20/11/21 wettelijk verplicht voor iedereen vanaf 10j.

- Zorg dat je ca 30min voor het vermelde aanvangsuur aanwezig bent.

 

Wat is ’t Sintpaleis?
’t Sintpaleis is het mooiste Sinterklaasfeest van het land! Sinds 1999 kan je op Bezoek bij Sinterklaas. Tijdens de Grote Pakjesperiode verblijft Sinterklaas immers in het kasteel van Alden Biesen. Tijdens die periode noemt iedereen deze wonderlijke plek: ’t Sintpaleis! Een bezoek aan het Sintpaleis duurt ongeveer 2 uur.

Hoe lang duurt de Grote Pakjesperiode?
De Grote Pakjesperiode begint wanneer Sinterklaas zijn intrek neemt in ’t Sintpaleis. Deze mooie en magische tijd eindigt op 6 december: dan vertrekt Sinterklaas immers weer terug naar Spanje.

Waar ligt ’t Sintpaleis?
’t Sintpaleis ligt hier niet ver vandaan, volg maar het licht van de maan…


Adres:
Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen (B)

GPS: Roelants de Vivierlaan (bezoekersparking)

Route & Parkeren

Neem op de E313 Antwerpen-Luik afrit 31 en volg de wegwijzers. De bezoekersparking van Alden Biesen bevindt zich tegenover de waterburcht, op de kruising van de Roelants du Vivierlaan en de Kasteelstraat. Op de bezoekersparking kan je ook gebruik maken van drie publieke laadpalen voor elektrische wagens.

Met het openbaar vervoer

Alden Biesen ligt op 5 km van het station van Bilzen. Eenmaal aangekomen in het station, is het domein te bereiken met de belbus. Deze rijdt volgens een vaste dienstregeling en elke rit moet op voorhand aangevraagd worden. Dit kan online gereserveerd worden op de website van De Lijn.

 

Is ’t Sintpaleis toegankelijk met een buggy of rolstoel?
De paden binnen het domein zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en andersvaliden.

Alle kamers en ruimtes die tijdens het Sintpaleis 2021 bezocht worden bevinden zich op het gelijkvloers.

Er is 1 trap die de Franse Tuin verbindt met de toegang tot het Sintpaleis.

Er is steeds bijstand voorzien als deze trap een hindernis vormt. Een alternatieve route is ook steeds mogelijk.

 

Heb ik een kaartje nodig om ’t Sintpaleis te bezoeken?
Ja. Om ’t Sintpaleis te bezoeken heb je een kaartje nodig net zoals dat het geval is voor andere voorstellingen. Zonder een kaartje is het niet mogelijk om de voorstelling bij te wonen. Alle kaartjes voor 2021 zijn gereserveerd. Je kan niet op de dag zelf nog een kaartje kopen aan de toegang. Als je een E-tick heb, dan kan je dit afdrukken of laten controleren door te tonen op je smartphone.

Wat gebeurt er wanneer de voorstelling niet kan doorgaan of ik niet kan komen?
Indien de voorstelling omwille van een beslissing van de overheid of omwille van organisatorische redenen niet kan doorgaan, wordt de prijs van het ticket terugbetaald. Kaartjes worden niet overgedragen naar een volgende voorstelling of een ander speelseizoen.
Indien de voorstelling doorgaat en u kan niet aanwezig zijn (ongeacht de reden) of u kan – in geval dit gevraagd wordt – niet de nodige toegangsdocumenten (zoals een geldig covid safe ticket) tonen, dan wordt uw ticket niet terugbetaald (VI.53,12° van het Wetboek Economisch recht. Online tickets vallen onder diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding. Omruilen, annulatie en terugbetaling van reeds betaalde tickets is bijgevolg niet mogelijk). Het verplaatsen naar een andere voorstelling is helaas ook niet mogelijk gezien elke voorstelling volzet is.

 

Krijgt iedereen een ‘Grote Zak Vol Lekkers’ en een leuk souvenirtje?
Alle Brave Kleine Bezoekers tot 12 jaar ontvangen op het einde van de voorstelling een grote snoepzak een kleine attentie ter herinnering aan het unieke bezoek. Neem contact met ons op via het contactformulier op deze site om aan te geven als je een aangepaste snoepzak wenst (allergieën, ...)

Waarom is er dit jaar geen Maneschijnvoorstelling?
De Maneschijnvoorstelling is een buitengewoon magisch moment! Het is heel begrijpelijk dat vele Bezoekers dit willen meemaken. Echter dit jaar is dit organisatorisch nog niet mogelijk. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de nasleep van het coronavirus. Hopelijk mag het weer in 2022!

 

Is er dit jaar een ‘Ontbijt met Sinterklaas’?
Neen, jammer genoeg niet. Organisatorisch lukt het niet om een ontbijt in de passende omstandigheden aan te bieden. Zodra dit weer kan – hopelijk in 2022 – zorgen we weer voor croissants en chocoladebroodjes met de Sint!

 

Kan ik dit jaar naar De Intocht komen kijken?
Dat gaat helaas niet… Er is dit jaar geen ‘Grote Intocht’. De jaarlijkse grote belangstelling om Sinterklaas te komen toewuiven, zorgt er voor dat dit organisatorisch net nog niet kan. Daarom kijken we samen met jullie uit naar 2022 om met deze mooie traditie terug aan te knopen.

 

Waarom is ’t Sintpaleis rookvrij?
Het Sintpaleis is een rookvrij evenement (het eerste trouwens ooit in Alden Biesen). Dat betekent dat we alle Kleine en Grote Bezoekers mogen ontvangen in een rookvrij Sintpaleis. Om dit te realiseren rekenen we graag op de medewerking van alle Grote Bezoekers.

 
- 't Sintpaleis is een gezinsevenement dat zich eerst en vooral richt naar jonge kinderen. We willen hen meegeven dat     roken niet hoort of vanzelfsprekend is.
- Passief meeroken - vervuilde lucht die niet-rokers inademen in de buurt van een roker - is net als roken zelf zeer schadelijk voor de gezondheid.
- We willen waken over de kwaliteit van het bezoek : voor enkele uren vertoeven in een magische wereld. Roken hoort daar niet bij: de sigarettendamp kruipt in de kleren, de lucht wordt vervuild, de overvolle asbakken verstoren de magie.

 
Op Bezoek bij de Sint kan de nodige stressmomenten opleveren. In plaats van een sigaret kan je een Sinterklaassnoepje proberen! Piekmomenten zijn na de show in de Sintzaal. Is de spanning toch te hoog? Ga dan even ‘buiten de muren’ naar de rookzones.

 
Wij willen alle Kleine en Grote Bezoekers het recht geven om ’t Sintpaleis in een rookvrije omgeving te beleven. We verplichten dan ook niemand om te stoppen met roken. We vragen vriendelijk om gedurende de duur van het bezoek rekening te houden met de medebezoekers.