SP19_Handtekeningkaart_Personages_2019_P

Welkom in een rookvrij Sintpaleis

Het Sintpaleis is een rookvrij evenement. Dat betekent dat we alle Kleine en Grote Bezoekers mogen

ontvangen in een rookvrij Sintpaleis. Om dit te realiseren rekenen we graag op de medewerking van alle Grote Bezoekers.

 

Een woordje uitleg.

 

Waarom?
- 't Sintpaleis is een gezinsevenement dat zich eerst en vooral richt naar jonge kinderen. We willen hen meegeven dat     roken niet hoort of vanzelfsprekend is.
- Passief meeroken - vervuilde lucht die niet-rokers inademen in de buurt van een roker - is net als roken zelf zeer schadelijk voor de gezondheid.
- We willen waken over de kwaliteit van het bezoek : voor enkele uren vertoeven in een magische wereld. Roken hoort daar niet bij: de sigarettendamp kruipt in de kleren, de lucht wordt vervuild, de overvolle asbakken verstoren de magie.

 

‘Dat lukt me nooit…’
Op Bezoek bij de Sint kan de nodige stressmomenten opleveren. In plaats van een sigaret kan je een Sinterklaassnoepje proberen! Piekmomenten zijn na de show in de Sintzaal en na het bezoek aan de Grote Pakjesschuur. Is de spanning toch te hoog? Ga dan even ‘buiten de muren’ naar de rookzones.

 

Waarom worden Grote Bezoekers het recht op roken ontnomen?
Wij zien het graag eerder omgekeerd. Wij willen alle Kleine en Grote Bezoekers het recht geven om ’t Sintpaleis in een rookvrije omgeving te beleven. We verplichten dan ook niemand om te stoppen met roken. We vragen vriendelijk om gedurende de duur van het bezoek rekening te houden met de medebezoekers.

 

Waar kan er wel nog gerookt worden?
‘Buiten de muren’ kan er nog gerookt worden. Er worden ook specifiek twee rookzones voorzien met asbakken.

Is het Sintpaleis uniek met dit rookverbod?
In Alden Biesen is ’t Sintpaleis het eerste evenement om een rookverbod uit te vaardigen. In de zalen en op de Erekoer was er al een rookverbod. Nu wordt dit uitgebreid naar de buitenpleinen.


’t Sintpaleis wil zo bijdragen aan de gezondheid van hun bezoekers. In het bijzonder aan die van de Kleine Bezoekers: tenslotte wordt voor hen het grote kinderfeest ieder jaar georganiseerd.

 

Hartelijk dank voor uw medewerking!

 

De Paleiswatcher