2c7d52302791d25c648decb5d2e1e6a9.jpg

Van Senter Cloes tot Sintpaleis

Sinterklaas is altijd een belangrijke heilige geweest in onze streken. De verhalen, de liedjes, het vieren en vereren van Sint-Nicolaas maken van het Sinterklaasfeest nationaal erfgoed.

Samen met Depot d'Histoires ging 't Sintpaleis op zoek naar de sporen van de goedheilig man in Haspengouw, de streek waar Bilzen en Alden Biesen gelegen zijn. Deze zoektocht bracht verrassende voorstellingen van Sinterklaas aan het licht en leidde naar een opmerkelijke band met Alden Biesen.

Het is dan ook geen toeval dat 't Sintpaleis een vaste waarde is geworden in de prachtige Landcommanderij...

In twee voordrachtavonden komt u alles te weten over Sinterklaas in Haspengouw en het vieren van Sinterklaas in 't Sintpaleis.

U bent welkom op woensdag 17 november en op donderdag 2 december voor een boeiende voordracht (begint om 20 uur) over sinterklaas in onze streken, de sporen en de tradities én hoe een en ander in de voorstellingen van ' Sintpaleis werd

verweven.

Op 17 november spreekt kunsthistoricus Jonas Slegers over wat er in de onmiddellijke omgeving (Haspengouw) terug te vinden is over de heilige Nicolaas. Een en ander leverde alvast verrassende vondsten op.


Op 2 december laat Rombout Nijssen, rijksarchivaris van Limburg zijn licht schijnen over de goedheilig man. 
 

De link met ons aller Sintpaleis is nooit ver weg.

Het zijn dus twee verschillende voordrachten, vertrekkend vanuit hetzelfde thema maar gebracht vanuit een andere invalshoek.

Deze voorstellingen zijn gericht tot een volwassen publiek.

 

Een must voor iedere Sinterklaasfan!

Bestel HIER je tickets